Myynnin valmennus

Oikeaoppinen myynninvalmennus on varma keino oppia myyntityö

Myyntityö on kuninkaiden laji ja mikäli tahdot olla lajin paras niin myyntivalmentajalla ja työyhteisöllä on väliä ja paljon.

Mikäli olet kuvitellut, että myyntityöhön synnytään ja vain luonnonlahjakkuudet voivat pärjätä niin olet ollut väärässä. Myynti on laji minkä voi oppia kuka tahansa. Myyntiä voidaan verrata urheiluun ja tässäkin lajissa olet samaan aikaan sekä yksilöpelaaja, että tiimipelaaja.

Mieti vaikka itse: jos haluaisit olla paras jääkiekon pelaaja niin haluaisit parhaan jääkiekkovalmentajan ja haluaisit pelata parhaassa joukkueessa, koska parhaat puskee myös sinua eteenpäin. Ja paras valmentaja voi opettaa sinulle jotain mitä heikommat ei voi.

Tismalleen sama homma toimii myyntityössä:

Paras myynninvalmentaja voi opettaa sinulle asioita mihin muut eivät kykene. Paras myynninvalmentaja vaatii sinulta asioita mitä heikommat valmentajat eivät itsekään usko todeksi. Parhaassa myyntitiimissä tavoitellaan taivaita siinä missä keskivertotiimissä tyydytään ihan ok suorituksiin. Kun työskentelet parhaiden kanssa niin opit parhaat myyntitekniikat ja myös sinun oma tulos kasvaa takuulla. Parhaan myyntitiimin heikoin myyntitulos on parempi kuin keskivertotiimin huipputulos. Vaikkei kukaan haluakkaan olla huonoin myyjä niin olet varmasti silti mieluiten #1 myyntitiimin heikoimmasta päästä jos myyt silti enemmän kuin keskivertotiimin paras?

Valitse myynninvalmennus tarkasti

Seura tekee kaltaisekseen joten valitse tarkasti kenen seurassa myyt tai kenen myynninvalmennuksessa olet. Myyntityö vaatii paljon toistoja, aktiivista duunia, harjoittelua, kehittymistä, tekniikoiden hiomista jne. Joten jos haluat pärjätä myyntityössä niin sinun tulee työskennellä sinua parempien henkilöiden seurassa. Mikäli aiot hakeutua uuteen myyntityöpaikkaan tai aiot ostaa ulkopuolisen myynninvalmennuksen niin muista kysyä myyntivalmentajan referenssit. Miten hän on auttanut muita myymään paremmin ja miten hän aikoo konkreettisesti auttaa sinua?

Paras tapa oppia myymään kuin paras myyjä on myydä kuin paras myyjä. Kuten aiemmin luit myyntityö on tiimipeliä vaikka varsinainen suoritus tehdäänkin yksin. Hyvässä myyntitiimissä yhteishenki on hyvä ja myyntivalmentajan lisäksi tukea myyntiin saa myös työkavereilta. Ole valmis antamaan oppia muille niin muut antavat oppia sinulle. Ole tiimin positiivisin myyjä äläkä valita turhasta niin muut seuraavat perässä. Piristä ja auta päivän huonointa myyjää niin hän piristää ja auttaa sinua kun sinulla on heikompi myyntipäivä.

Toimiva myynninvalmennus on muutakin kuin myyntiä

Yli 5 vuoden kokemuksella myynninvalmentamisessa voimme luvata, että kun työskentelet myynnin parissa niin ainoita ongelmiasi eivät ole myyntitekniikat, myyntiprosessit tai viimeisen päälle hiotut sanamuodot. Oikeasti toimiva myynninvalmennus pitää sisällään muutakin kuin pelkkää myyntiä. Mikäli haluat tehdä myyntiä huipputasolla tarvitset myyntivalmentajan joka keskittyy myös kovaan työmoraaliin, mentaalitreenin ja ennen kaikkea myyjän yksilölliseen valmentamiseen. Totta kai myynnin peruspilareita ja parhaita myyntitekniikoita pitää treenata jatkuvasti, mutta niillä ei ole mitään merkitystä mikäli myynnin toistoja ei tapahdu tarpeeksi tai myyjän itsevarmuus on nollissa huonon kuukauden jälkeen saatika jos kontaktointi muistuttaa flegmaattista hönötystä heikon motivaatiotason johdosta. Mikäli valmentaja ei kykene näkemään kunkin yksilön oikeita esteitä myynnin huipputuloksille vaan keskittyy opettamaan kaikille samoja asioita niin tuloksia ei synny.

Yllä olevat vain muutamia esimerkkejä mitkä voivat pilata osaavankin myyjän tuloksen. Näitä on kuitenkin vaikeaa huomata itse omassa toiminnassa, joten tee palvelus itsellesi ja hakeudu oikeiden tyyppien seuraan. Tai boostaa myyntiäsi ulkopuolisella myyntivalmennuksella. Jos joka tapauksessa aiot tehdä myyntiä niin on turhaa tuhlata aikaa ja vaivaa tekemällä sitä huonosti. Samalla vaivalla voit saada 10 kertaiset tuloksella tekemällä oikeita asioita oikealla tavalla.

Myyjäksi Helsinkiin

Myyjäksi Tampereelle

Etätyö kokeneille myyjille

Valokuitu D2D

Avaa chat
Kysyttävää Myyntiboostista?
Myyntiboosti
Moi!
Voit Whatsapata meille mikäli sinua kiinnostaa uudet duunit tai myynnin ulkoistuspalvelut!