5 hyvää syytä tehdä ständimyyntiä

Myyntityö itsessään on toimivan bisneksen ja kasvua tahtovan yrityksen tärkein osa-alue. Myyntiä on kuitenkin monenlaista ja tämän artikkelin tarkoitus on kertoa miksi ständimyyjä on kuningas ja miksi jokaisen myyntityötä tekevät henkilön tulisi ainakin hetken ajan työskennellä ständimyyjänä.

Ständimyynti on kauppakeskuksissa, marketeissa ja messuilla tapahtuvaa aktiivista myyntityötä. Edellä mainitut paikat vetävät puoleensa suuren määrän kävijöitä jotka ovat valmiiksi tekemässä ostoksia, mikä olisikaan parempi paikka tavoittaa ostohaluiset kuluttaja-asiakkaat? Myyntiständi on myyjälle ja asiakkaalle ”puolueeton” kenttä eli myyjän kanssa kanssa käyminen on helpompaa kuin esimerkiksi asiakkaan kotona.

1. Opit myyntityön perinpohjaisesti

Valitettavan monella myyjällä ei ole mitään käsitystä oikeasta myyntityöstä ja siitä miten myyntiä tehdään isolla volyymilla. Ständeillä myydään yleensä nimenomaan simppeliä suureen volyymiin perustuvaa tuotetta. Olosuhteet vaihtelevat myyntipaikasta riippuen, mutta jokaisessa tavoite on sama: tehdä maksimaalinen määrä kauppaa. Toisessa myyntipaikassa pääset kontaktoimaan vaikka 100 ihmistä tunnissa siinä missä toisessa paikassa käy päivän aikana juuri ja juuri tuo 100 ihmistä. Onnistuminen kussakin paikassa vaatii myyjältä luovuutta, tehokasta ajankäyttöä ja kovaa myyntitaitoa. Joinain päivinä ihmiset saattavat jonottaa ständille kysymään tarjousta ja toisena päivänä myyjä saa tehdä pelkästään raakaa duunia, jotta saa ihmiset pysähtymään luokseen. Oli miten oli, kauppaa tehdään ja myyjä ei voi jäädä odottelemaan asiakkaita vaan on mentävä asiakkaiden luo, tehtävä ensikontaktointi, myydä oma tuote ja viedä kauppa maaliin. Ison volyymin paikoissa myyjän kannattaa keskittyä nopeaan kaupantekoon ja hiljaisemmissa paikoissa myyjän tuleekin keskittyä ja panostaa 100% yksittäisiin kohtaamisiin. Ständillä opit varmasti ottamaan vastuun asiakashankinnasta ja opit tekemään kauppaa missä tahansa olosuhteissa.

2. Tapaat ja toimit erilaisten ihmisten kanssa

Ständipaikat vaihtelevat aasta ööhön ympäri Suomen. Myyjä ei voi ikinä valita minkälaisia ihmisiä ständin ohi kulkee ja kuinka monta ihmistä marketissa kunakin päivänä äy. Ständimyyjä työskenteleekin ihan jokaikisen asiakasryhmän kanssa joka on olemassa. Myyntiä tehdään nuorille, opiskelijoille, keski-ikäisille, vanhuksille, toimitusjohtajille, siivoojille, miljonääreille, keskituloisille, ulkomaalaisille, suomalaisille, pariskunnille, sinkuille jne.. Näistä jokainen on yksilö ja hyvän myyjän tuleekin kohdella heitä yksilöinä ja myydä yksilöille. Myyntityössä soveltamisen ja mukautumisen taito on hyvin tärkeää ja ständillä jos jossain myyjä tulee varmasti sen oppimaan. Jokainen erilainen asiakas ja erilainen kauppa auttaa myyjää ymmärtämään ihmisiä ja myyntityötä paremmin. Toisessa myyntipaikassa saattaa käydä laidasta laitaan ihmisiä, mutta on olemassa myös paikkoja missä käy poikkeuksellisen paljon esimerkiksi opiskelijoita ja/tai vanhempia ihmisiä. Tälläisissä tapauksissa on tärkeää, että ei ole tottunut myymään pelkästään yhdenlaiselle asiakkaalle vaan osaa soveltaa taitojaan eri tilanteisiin.

3. Kommunikaatio ja neuvottelutaidot

Kun haluat pärjätä elämässä ja edetä työurallasi niin on sanomattakin selvää, että kommunikaatio ja neuvottelutaitosi ovat avainasemassa. Vaikka et tulisikaan tekemään myyntiä työksesi loppuelämääsi niin siitä tulee olemaan hyötyä sinulle koko loppuelämäsi ajan. (Ständi)myynti opettaa sinulle tärkeitä taitoja miten kommunikoida ihmisille ja miten saada oma ajatuksesi viestittyä ihmiselle mahdollisimman selkeästi ja myyvästi. Myyntityö on keskustelua, neuvottelua, vaikuttamista jne. Kun opit myymään, opit neuvottelemaan. Eteneminen uralla on itsesi ja taitojesi myyntiä. Myös palkan neuvottelu on myyntiä: sinun pitää osata perustella miksi juuri sinulle pitäisi maksaa enemmän palkkaa? Ihan sama mitä tulet tekemään niin on varmaa, että kokemus ständimyynnistä vie sinua eteenpäin.

4. Ständimyynti tarjoaa haasteita ja tavoitteita joka päivä

Ständimyynti on työ mihin ei ärsytä herätä maanantaisin. Eikä tiistaisinkaan. Kun teet ständimyyntiä, voit olla varma, että jokainen päivä tarjoaa sinulle uutta tavoiteltavaa, mielenkiintoista tekemistä, onnistumisen tunteita ja toki myös rahallista hyötyä. Ständimyynti on hyvin tavoitteellista hommaa ja verrattavissa urheiluun. Joka päivä voit suoriutua paremmin kuin edellisenä päivänä ja joka päivä voit rikkoa edellisen myyntiennätyksesi. Opit varmasti päivittäin uutta ja sitä mukaan toki tuloksesikin kasvaa. Ständimyynti opettaa sinut asettamaan tavoitteita ja mikä tärkeämpää: kuinka työskennellä omien tavoitteiden eteen ja saavuttaa ne.

5. Ständimyynnissä myyjä tienaa hyvin

Ständimyynti on tehokas myyntikanava ja yleensä ständeillä myydään ison volyymin tuotteita. Usein esimerkiksi sähkösopimuksia ja puhelinliittymiä myyvillä ständeillä on asiakkaille reilusti paremmat tarjoukset kuin internetissä tai yrityksen asiakaspalvelussa. Iso myyntivolyymi takaa sen, että tuotteelle on iso kohderyhmä eli esimerkiksi kun myyt sähkösopimuksia niin teoriassa voit myydä sen jokaiselle joka hoitaa omia sähkölaskujaan. Hyvä tuote/tarjous taas takaa sen, että asiakkaan on kannattavaa ostaa tuote juuri ständiltä. Kun hyvä tuote ja laaja kohderyhmä yhdistetään hyvään myyjään niin kova myyntitulos on enää oikeaoppisesta tekemisestä kiinni. Mikäli nämä kaikki natsaa yhteen niin ständimyynnissä tienestit ovat rajattomat ja esimerkiksi +7000 €/kk ansioihin pääseminen ei ole mikään taikatemppu.

Myyjäksi Helsinkiin

Myyjäksi Tampereelle

Elisalle myyjäksi?

Etätyö kokeneille myyjille

Avaa chat
Kysyttävää Myyntiboostista?
Myyntiboosti
Moi!
Voit Whatsapata meille mikäli sinua kiinnostaa uudet duunit tai myynnin ulkoistuspalvelut!