Ständimyyjä on myynnin kunkku

Millaista on työskennellä ständimyyjänä?

Ständimyynti on erittäin yhteisöllistä työtä ja moni nuori on lähtenyt kokeilemaan ständimyyntiä ja rakastunut lajiin saman tien. On lähdetty innolla uuteen työpaikkaan ja ihmetelty alkumetreillä, että työ ei edes tunnu työltä ja silti siitä maksetaan niin hyvin.

Tämä johtuu siitä, että myyntitiimit useimmiten koostuu saman henkisistä ihmisistä joilla on palava halu menestyä elämässä ja onnistua työssään mahdollisimman hyvin. Kaikki ovat saman arvoisia ja henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi on tiimeillä yhteistavoitteet. Harvoin tiimeihin eksyy ainakaan pysyvästi hirveän eri henkisiä ihmisiä, koska työ vaatii aktiivista otetta, tavoitteellisuutta ja kunnianhimoa. Työpaikka yhdistää ihmisiä ja hyvä tiimihenki nostattaa tulosta entisestään. Tiimejä on ympäri Suomen ja myyntireissuilta saat kavereita myös muualta päin Suomea. Verkostoituminen ja elinikäiset kaverit ovat hyvää plussaa mukavan työn ohelle.

”Kaverinkaan kauppaa ei jätetä. Ei edes, vaikka taistelisitte toisianne vastaan kauden kovimmassa myyntiskabassa.”

Ständimyynti on työ mihin ei ärsytä herätä maanantaisin. Ainakaan Myyntiboostilla. Päinvastoin: huippuständimyyjät heräävät aamulla innoissaan tekemään tulosta ja rikkomaan ennätyksiä. Iltaisin ei malta lähteä kotiin koska töissä on hauskaa, työkaverin kanssa on kivaa ja kaupanteko on ”koukuttavaa” ja sitä tekisi mieli tehdä kokoajan lisää ja lisää. Kaikista parasta siinä on se, että siinä maksetaan paljon tavallista enemmän!

Oppiiko ständimyynnissä jotain?

Ständimyynti tai myyntityö ylipäätänsä on työpaikka jota pitäisi ehdottomasti jokaisen ihmisen kokeilla. Ne opettavat valtavasti hyödyllisiä taitoa niin työelämään kuin vapaa-ajallekkin. Ständillä opit muun muassa kanssakäymisestä muiden ihmisten kanssa, kiinnostuksen herättämistä, neuvottelutaitoja, ihmisten analysointia ja yksinkertaisesti kaupankäymisen taitoja. Pelkästään yhden päivän aikana kohtaat laajan kirjon ihmisiä: mukavia, ärtyneitä, nuoria, vanhoja, myyntipäälliköitä, toimittajia, toimitusjohtajia ja niin edelleen. Tehtävänäsi on päästä keskustelemaan ja auttamaan näitä ihmisiä. Olet oman alasi asiantuntija ja aktiivisella työotteella voit auttaa jokaista ihmistä valitsemaan paremman palvelun käytettäväkseen. Haastetta työhön tuo se, että suurin osa ihmisistä eivät itse kävele sinun luo, mutta parasta työssä on se, että pääset itse pysäyttämään nämä ihmiset luoksesi ja todistamaan ettet ole ”tuputtaja” vaan auttaja ja ongelmanratkaisija. Opit kuuntelemaan ihmistä ja tuntemaan oman alasi syvällisesti, koska suurin osa asiakkaista janoaa faktaa eikä turhaa hölinää tai myyntipuheita.

Myyntityö on tuloksellista työtä ja ständillä opit aktiivisuuden tärkeyden ja sen kuinka paljon itse voit vaikuttaa tulokseen ja palkkapussiin. Kun pärjäät ständillä, pärjäät missä tahansa. Koska olet oppinut jo, että tekemisen taso vaikuttaa tuloksen tasoon.

Paljonko ständimyyjä tienaa?

Vastoin yleisiä harhaluuloja ja tekosyitä ständimyynnissä tienaa hyvin. Ainakin jos pärjäät ja teet tulosta. Parhaat ständimyyjät tienaavat yli 8 000 €/kk.

Kaksi yleisintä palkkamallia:

a) Pohjapalkka + provisio

b) Provisio + bonukset

Provisioitten lisäksi on olemassa erinäisiä myyntikilpailuita jotka voittamalla voit kohottaa palkkioitasi tuntuvasti.

Ständimyynnistä ponnahduslauta myyntiuralle?

Myyntityössä parasta on se, että joudut epämukavuusalueelle. Kuulostaako pahalta? Toivottavasti ei. Nimittäin vain ja ainoastaan silloin kehittyminen voi alkaa. Joka päivä joudut haastamaan itsesi ja huononakin päivänä puristamaan itsesi sängystä ylös tekemään kauppaa. Kun olet sinut tämän asian kanssa niin olet valmis myymään käytännössä mitä tahansa.

Recent Post

Buukkaus on myynnin elinehto

Buukkaus on myynnin elinehto

Buukkaus, bookkaus, tapaamisten sopiminen tai miksikä ikinä sitä haluatkaan kutsua on myynnin elinehto. Yksikään myyntiprosessi ei ala jos asiakasta ei kontaktoida.…

Millainen on hyvä ständimyyjä?

Millainen on hyvä ständimyyjä?

Millainen on hyvä ständimyyjä? Hyvän ständimyyjän määritelmää miettii moni ja osa painii kysymyksen kanssa voisinko minä pärjätä ständimyynnissä? Olisinko minä se…

Mitä myyntityö on?

Mitä myyntityö on?

Myyntityöt Suomessa, myyntityön palkkaus, avoimet myyntityöt jne. Myyntityöstä on monenlaisia kokemuksia ja huhuja, mutta fakta on kuitenkin se, että myyntihenkiselle henkilölle…