Asenne myyntityössä

Asenteen merkitys myyntityössä

Mitä tarkoittaa hyvä asenne, myyjän asenne jne.. Monesti työpaikkailmoituksissa haetaan hyvän asenteen omaavaa tyyppiä ja myyntityössä painotetaan asenteen merkitystä.

Hyvä asenne on suurin ero huonon tuloksen tekijällä ja huipputuloksen tekijällä.

Myyntityö on nimittäin paljon muutakin, kuin opetettavia ja opittavia taitoja. Menestyksekäs myyntityö perustuu usein myyjän, sekä hänen ympärillään toimivan tiimin asenteisiin ja tahtoon menestyä. Tässä tekstissä kerronkin omia näkemyksiäni siitä, mitä hyvä asenne todella tarkoittaa.

Myyntityötä tekevän on hyvä muistaa peruskaava, jonka ympärille menestys perustuu. Hänelle on usein opetettu pohja ja perusta sellaiselle tekemiselle, jota hänet työllistävä yritys, tai henkilö haluaa toteuttaa. Jos olet itse yrittäjä ja myyt omaa tuotettasi, tai palveluasi, luot itsellesi myyntistrategian tuotteesi liikuttamiseksi. Myyjälle on siis opetettu pohja tekemiselle, sekä annettu tuote jota halutaan saada myytyä. Työnantaja on vastuussa ohjeistuksesta ja tuotteesta, joka myyjälle on annettu myytäväksi. Nämä ovat asioita joita ei voi välittömästi muuttaa, joten loput onkin myyjän vastuulla.

Myönteinen asenne ja tahdon voima on paras ase kovaan myyntitulokseen. Positiivisuus on voima joka jokaisen myyjän on pidettävä negatiivisuuden yllä aina. Myynnin alalla on satoja eri asioita ja tekijöitä, joihin myyjän on helppo tukeutua huonompana myyntipäivänä. Ja tuhansia tekijöitä, joita syyttää kun tulosta ei synny. On vaarallinen kierre unohtaa ”peiliin katsominen” ja syyttää ulkoisia tekijöitä huonosta myyntituloksesta. Moni myyjä ei osaa tuumata oman asenteen heijastumista omaan tulokseen. Aina, kun havahtuu syyttävänsä ulkoista tekijää, johon ei itse voi vaikuttaa, on aika pysähtyä miettimään oman asenteen laatua.

Positiivinen asenne huokuu asiakkaaseen, sekä työympäristöön. On aina pidettävä kirkkaana mielessä sanonta ”Kohtele muita, niin kuin haluaisit sinua kohdeltavan”. Oli myyjä puhelimen päässä, kentällä, tai kotiovella myymässä, niin sama kaava toistuu. Kun luot alusta asti positiivisella ulosannillasi ensivaikutelman, saa se sinut automattisesti näyttämään, että seisot ylpeydellä oman tuotteesi takana. Jokaisen työpäivän alusta asti täytyy muistaa asenteen merkitys tekemisessä, jos haluaa tuloksen miellyttävän työpäivän päättyessä. Aina ei päivä voi alkaa halutulla tavalla, joten asenne tulee peliin. Vaikka et saisikaan kauppaa ensimmäiseen kahteen tuntiin, sinun tulee silti palvella jokainen tuleva asiakas yhtä hyvin. Kun muistat pitää laadun ja asenteen positiivisena ja uskot pitkäjänteisyyteen, tulee se palkitsemaan pitkän aikajänteen työskentelyssä huimilla tuloksilla. Jos esimerkiksi myyjän kuukauden kauppamäärä olisi 300 kauppaa, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että kaupat olisivat tupsahdelleet tasaisesti joka tunti. Myyntityö ei toimi niin.

Toinen tärkeä hyvän asenteen määrittäjä on myyjän suhtautuminen nimenomaan omaan työhönsä, ja tuotteeseensa. Esimerkiksi ständimyynti on ala, jota moni voisi äkkiseltään kutsua ”viimeiseksi työksi, jota tekisi”, johtuen ihmisten yleisistä asenteista ja ennakkoluuloisuudesta. Toisin kuin luullaan, meillä Myyntiboostilla myyjät vilpittömästi nauttivat tekemisestään, eli asiakkaiden palvelemisesta. Meillä myyjän ei tarvitse potea huonoa omatuntoa, sillä tuotteet ovat kunnossa ja myyjät pääsevät tarjoamaan asiakkaillensa tuotteita, joita he oikeasti tarvitsevat. Parhaimmissa tapauksissa, kun asiakas poistuu myyntitiskiltämme, hän on saanut useiden satojen eurojen vuosittaiset säästöt aikaiseksi. Onnistuneen kontaktoinnin ja klousaamisen lisäksi voi olla varma, että asiakas tulee olemaan tyytyväinen tekemiinsä kauppoihin ja samaan aikaan edustamasi yrityksen asiakastyytyväisyys kohenee myyjän ansiosta.

Myyjän tärkeimpiä tehtäviä on pitää hyvä asenne tekemiseen yllä. Joka aamu töihin herätessään olisi hyvä muistuttaa itseänsä siitä, miksi on ylipäätään herätty. Älä epäröi suhtautua työntekoon positiivisen kautta ja jakaa iloista ilmapiiriä työympäristöösi.

Jos pystyt allekirjoittamaan kyseisen tekstin osaltasi, älä myöskään epäröi hakemista Myyntiboostille. Kovan asenteen omaavat tekijät löytävät aina paikkansa ja viihtyvät kaltaistensa seurassa.

Jaa postaus

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lisää postauksia

Buukkaus on myynnin elinehto

Buukkaus, bookkaus, tapaamisten sopiminen tai miksikä ikinä sitä haluatkaan kutsua on myynnin elinehto. Yksikään myyntiprosessi ei ala jos asiakasta ei kontaktoida. Yhtäkään kauppaa ei viedä

Lue lisää >>

Millainen on hyvä ständimyyjä?

Millainen on hyvä ständimyyjä? Hyvän ständimyyjän määritelmää miettii moni ja osa painii kysymyksen kanssa voisinko minä pärjätä ständimyynnissä? Olisinko minä se ständimyyjä joka vakuuttaa asiakkaat

Lue lisää >>
B2B myynnin tiimi

Mitä myyntityö on?

Myyntityöt Suomessa, myyntityön palkkaus, avoimet myyntityöt jne. Myyntityöstä on monenlaisia kokemuksia ja huhuja, mutta fakta on kuitenkin se, että myyntihenkiselle henkilölle myynti on täydellinen työpaikka.

Lue lisää >>
b2b-myynti - yritysmyynti - b2b myyjä

B2B-myynti vai kuluttajamyynti?

Monet myyntityötä tekevä miettivät, että kumpi on järkevämpää b2b-myynti vai kuluttajamyynti. Kumpi on arvostettavampaa ja kummassa tienaa enemmän hilloa? Kummassa oppii myymään paremmin jne. Monella

Lue lisää >>
Avaa chat
Kysyttävää Myyntiboostista?
Myyntiboosti
Moi!
Voit Whatsapata meille mikäli sinua kiinnostaa uudet duunit tai myynnin ulkoistuspalvelut!